Hulp bij het maken van een studiekeuze voor uw kind

Tot op heden was de route door het onderwijsleven voor uw kind duidelijk. Kleuterschool, Basisschool en het Middelbaar onderwijs. En nu? Nu moet uw kind zelf gaan beslissen hoe het vervolg eruit gaat zien. Voor u als ouder kan het lastig zijn om toe te kijken hoe uw kind worstelt met de vraag ‘wat hierna’ en hem of haar te voorzien van juiste adviezen.

Daarnaast leven we in een andere tijd, welke zich kenmerkt door veel meer studierichtingen, een ander financieringsstelsel en wellicht ook een ander perspectief waarmee de jongere van nu kijkt naar de maatschappij en zijn eigen rol hierin. Dat maakt voor u de positie van objectieve gesprekspartner vaak lastig.

Een studiekeuzebegeleider kan uitkomst bieden

Begeleiding van een studiekeuzebegeleider kan uitkomst bieden. Door een onafhankelijke kijk en ervaring in het gericht vragen stellen komen vaak heldere voorkeuren, ambities en wensen van uw kind naar boven. Door onze ervaring met het werken met jongeren staan wij dicht bij de belevingswereld van hen en weten wij hoe wij ze op een goede manier benaderen. Dit betekent niet dat u geen enkele rol speelt in het studiekeuzetraject. Afhankelijk van de wensen van uw kind vervult u tijdens het traject een meer of minder intensieve rol.

Veelgestelde vragen

Waar vinden de gesprekken plaats?

In principe op het kantoor in Geldrop. Daar hebben we de beschikking over een prettige gespreksruimte. Op verzoek en in overleg kunnen we ook elders afspreken. Indien dit het geval is worden de reiskosten doorberekend.

Hoe lang duurt een traject?

Gemiddeld duurt gemiddeld een traject zo’n 1,5 tot 2 maanden. Dit is ook afhankelijk van de open dagen van hogescholen en Universiteiten.

Hoe vindt de betaling plaats?

Wij rekenen altijd op basis van nacalculatie. Jullie beslissen zelf wanneer je stopt het met traject. Dit betekent dus dat je op ieder moment kan besluiten om het zelf verder te doen, zonder begeleiding. De uren die dan besteedt zijn, worden in rekening gebracht. De overige geoffreerde uren komen te vervallen.

Blijf ik als ouder op de hoogte?

Wij vinden het altijd prettig wanneer een ouder meekomt tijdens het intakegesprek. De vervolggesprekken, daar zijn de ouders niet meer fysiek bij aanwezig. Na ieder gesprek wordt er wel een gespreksverslag gemaakt. Indien gewenst (door u en door uw zoon/dochter) kunt u dit verslag ontvangen.