Het belang van een goede studiekeuze

Nu het schooljaar weer in volle gang is, staat ook dit jaar weer een groot aantal scholieren voor de belangrijke en bepalende studiekeuze. Nu de studiefinanciering geen gift meer is maar een lening, is het belangrijk om direct een juiste studiekeuze te maken. Want verkeerd kiezen kost jongeren, ouders en overheid veel geld. Ook Elke van Breda van Studierevolutie merkt de toegenomen ongerustheid bij ouders en
de keuzestress bij jongeren.

Ruim 1 op de 3 studenten valt uit in het eerste jaar

Maarliefst 31% van de eerstejaars studenten stopt vroegtijdig met de gekozen studie omdat deze onvoldoende past. Dit kost niet alleen veel geld, maar het kan ook een deuk betekenen in het zelfvertrouwen van de student. Vreemd is het niet, dat dit uitvalpercentage zo hoog is. Want hoe goed ken je jezelf nou op een leeftijd van pakweg 17 jaar?

Studiekeuzebegeleiding helpt bij twijfel

Deze uitval moet worden gereduceerd, en wel nu! Dat is de mening van Elke van Breda, oprichtster van Studierevolutie. Een bedrijf dat scholieren helpt een passende studiekeuze te maken. “Studierevolutie helpt jongeren bij het maken van een studiekeuze door zichzelf beter te leren kennen en na te gaan wat voor beroepsrichting nu écht bij ze past en waar hun talenten optimaal benut worden”. Het doel van een studiekeuzetraject bij Studierevolutie gaat veel verder dan het kiezen van een passende studie. Het helpt scholieren een realistisch zelf- en beroepsbeeld te ontwikkelen zodat ze weten waarom ze aan een bepaalde studie beginnen. Omdat die betreffende studie hen motiveert, omdat ze in dat bepaalde vakgebied hun sporen willen verdienen omdat dat hen intrinsiek motiveert.

Meelopen met professionals

“Wij koppelen jongeren altijd aan professionals uit het werkveld, zodat zij aan den lijve ondervinden wat het werk van een Accountant, Verloskundige of HRM adviseur nu precies inhoud. Op deze manier beginnen jongeren zelfbewust en doelbewust aan hun studie.

Studierevolutie

Het idee voor het oprichten van Studierevolutie komt eigenlijk uit persoonlijke ervaring. Er zijn veel jongwerkenden die, na een jaar of vijf gewerkt te hebben, erachter komen dat het werk wat zij doen hen onvoldoende motiveert. Er zijn tal van 30 plussers die op deze leeftijd een coach in de arm nemen om te onderzoeken wie ze zijn, waar hun talenten liggen en wat hun passie is. “Dat is natuurlijk mooi, maar wel 10 jaar te laat”. Ook Elke zelf heeft geworsteld met de vraag welk werk haar nu motiveert en drijft. Na een studie Sociologie (“want dat leek me wel interessant, iets met mensen”) en banen als HRM- en organisatieadviseur was ik erachter dat ik mijn talenten en motivatie onvoldoende kwijt kon in mijn werk.

Wat mijn kernkwaliteiten zijn is mij nooit gevraagd en daar had ik nooit eerder over nagedacht, terwijl dit o zo belangrijk is. Toen besloot ik anderen te helpen niet in dezelfde valkuilen te trappen. Het is zo ontzettend belangrijk om er al op vroege leeftijd achter te komen wie je bent, waar je talenten liggen en wat voor jou motiverende werkomstandigheden zijn. Hiermee werk je doelgericht aan een toekomst met banen die jou boeien, met werk waarvan je energie krijgt en met werkomgevingen waardoor je geïnspireerd raakt.

Ook een glansrijke start van je studieloopbaan? Zie www.studierevolutie.nl