Hoe ervaren anderen hun studiekeuzebegeleiding van Elke van Breda?

Deze maand Sven (24) uit Eindhoven

Ervaringen met studiekeuzebegeleiding van Elke van Breda. Door te lezen hoe anderen studiekeuzebegeleiding ervaren, posten we vanaf nu iedere maand een review van iemand die je voor is gegaan. Afgelopen periode heeft Sven uit Eindhoven studiekeuzebegeleiding gehad van Elke van Breda. Lees hier hoe hij dit heeft ervaren:

Waarom Studiekeuzebegeleiding?

Toen ik op zoek was naar iemand die mij kon helpen bij mijn studiekeuze, ben ik op kennismakingsgesprek geweest bij Elke van Breda en bij twee andere studiekeuzebegeleiders.

Mijn doel van de studiekeuzebegeleiding was een paar grote vraagstukken te beantwoorden. Wat wil ik later doen? Waar word ik gelukkig van? Waar ben ik goed in? En dan natuurlijk aansluitend, als ik een studie ga kiezen, welke studie sluit bij al die antwoorden aan.

Na de kennismaking met Elke, het eerste gesprek, was ik honderd procent zeker van mijn zaak dat Elke mij hierin goede begeleiding kon geven.

Hoe zag mijn traject er uit?

Het traject bestaat uit verschillende vragenlijsten en testen. Het beste van de testen is dat je een concreet beeld krijgt van je sterkere punten en zwakke punten. Hierdoor krijg je meteen een idee op welke gebieden je goed kan presteren. Doordat Elke de testen gebruikt in combinatie met de goede vragen die ze jezelf laat stellen, ga je jezelf opnieuw ontdekken. Hierdoor heb je niet het gevoel dat je iemand anders voor je laat kiezen.

Het traject zelf is uitermate goed uitgestippeld, je krijgt een helder beeld bij wat je allemaal moet door open en het tempo kan je zelf aangeven. Heb je denk je nog een extra gesprek nodig? Dan is dat hier geen probleem.

Ben je er al eerder uit? Dan is dat ook geen probleem.

Hoe was de samenwerking met Elke?

De sfeer die Elke hiermee creëert is een ontspannen productieve ervaring. Ze is oprecht geïnteresseerd in wat je drijfveren zijn, in zowel school maar ook wat in je vrije tijd belangrijke dingen voor je zijn.

Voor mij maakte dit het plaatje compleet, en dit was ook de voornaamste reden dat ik voor Elke koos. Het voelt alsof je zelf alles doet. Toen ik aan mij vader en moeder moest vertellen hoe het ging met de begeleiding, zei ik:

“Het is een beetje als autorijden, ik bestuur de auto en kies de weg. Elke is de cruise control die zorgt dat je de juiste snelheid behoudt en maakt het allemaal een stuk gemakkelijker!”.

Kortom…

Ik zou Elke aan iedereen aanraden die vast zit in het maken van een studiekeuze, ongeacht je leeftijd. Ik ben inmiddels 24 en besloot toch de weg in te gaan van een hbo-opleiding. Ondanks dat ik ouder ben, en dus ook een ander profiel heb dan de meeste mensen die aan de begeleiding beginnen, voelde ik nog steeds een uitdaging bij de gesprekken. Ik werd positief geprikkeld om er echt hard aan te werken.

Voor meer (korte) reviews klik hier