Ervaringen met studiekeuzebegeleiding. Deze maand  Tom uit Helmond

Studiekeuzebegeleiding? Voor Tom uit Helmond was het best spannend om naar het intakegesprek te gaan. Toch is hij heel blij met het resultaat. Lees hieronder zijn ervaringen met studiekeuzebegeleiding.

Na drie jaar gestopt met mijn HBO opleiding. Het paste niet bij me.

In november en december heeft Tom studiekeuzebegeleiding gehad bij Elke van Breda. Tom was derdejaars student. Hij twijfelde zo hevig aan zijn studie, dat hij hier eens kritisch naar wilde kijken met een coach. Tijdens zijn derdejaars stage is Tom steeds meer gaan twijfelen. Zijn stage beviel hem totaal niet. Hij zag zich later niet werken in de richting waarvoor hij studeerde. Na drie jaar studie toch stoppen, dat was best een stap. Hij wilde graag begeleiding bij de vraag: wat wil ik dan wel studeren? Welke studies passen er allemaal bij me?

Ik kwam zelf niet uit mijn studiekeuze

“Een poosje geleden ben ik gestopt met mijn studie omdat het niet passend bleek. Dit maakte mij erg onzeker over mijn toekomst. Ik had niet echt een beeld van wat ik precies wilde en welke opleiding hierbij aansluit. Om deze redenen ben ik gaan zoeken naar hulp bij het maken van deze keuze en die heb ik gevonden bij Elke.

De gesprekken waren prettig

De gesprekken met Elke waren erg prettig. Er hing een ontspannen sfeer en ze gaf mij het idee dat we samen op zoek waren naar de juiste richting. Ze was oprecht geïnteresseerd tijdens het proces en nog steeds. Ik vond het tijdens de gesprekken vooral fijn dat ik, naast het zoeken naar een studierichting, veel heb geleerd over mezelf.

Ik heb veel geleerd over mezelf

We zijn eerst gaan kijken waar mijn kwaliteiten, waarden en interesses liggen. Aan de hand hiervan kwamen diverse studies naar voren waardoor ik nu een goed overzicht heb van wat ik wil en waar ik goed in ben. Hiermee kan ik mijn gevoelens die ik over bepaalde opleidingen heb, makkelijker plaatsen en weet ik daarnaast ook waarom ik dingen doe zoals ik ze doe. Het traject is eigenlijk een zoektocht naar jezelf. Dat is soms confronterend, maar vooral erg fijn, want aan de hand van wie je bent kan je gaan zoeken naar de juiste opleiding.

Na vijf gesprekken naar huis met een top 3 aan studies.

De laatste stap die ik nog moet zetten is het daadwerkelijk kiezen van een opleiding. Dit is een stap die ik zelf moet maken. Ik heb, na vijf intensieve gesprekken, nu nog drie richtingen over die ik zelf verder ga onderzoeken Ik heb het vertrouwen dat dit gaat lukken, met dank aan de gesprekken die ik heb gevoerd en de opdrachten die ik heb gemaakt.

Tevreden?

Mijn ervaringen met studiekeuzebegeleiding zijn goed. Ik vond het een erg mooi traject, ik heb er veel van geleerd en kijk uit naar volgend jaar, als ik de studie ga doen die ik leuk vind!

Lees hier meer reviews.