Ervaringen met studiekeuzebegeleiding van Studierevolutie

Deze maand Lisa (21) uit Deurne

Vorige keer hebben we de studiekeuze ervaringen van Sven gedeeld. Hij was net klaar met studiekeuzebegeleidng van Studierevolutie. Dit artikel deelt de ervaringen van Lisa. Zij heeft twee jaar geleden een traject gevolgd bij Elke van Breda. Hoe gaat het nu met haar, hoe bevalt haar studie? Welke ervaringen wil zij met jullie delen?

Waarom studiekeuzebegeleiding?

Ongeveer twee jaar geleden bevond ik me in een lastige positie. Ik was gestopt met mijn studie European Languages & Cultures.  Ik was onzeker over welk pad ik nu wilde gaan bewandelen. Na gesprekken met mijn ouders, vrienden en kennissen, kwam ik erachter dat ik graag ook nog hulp wilde van een externe partij. Iemand die me een perspectief van buitenaf kon bieden. Ik ging op onderzoek op internet en daarbij kwam ik onder andere bij Elke uit.

Een objectief luisterend oor

Het was voor mij een fijn idee om mijn zorgen met iemand te bespreken die mij verder niet kende. Daardoor ontstond er een objectief beeld van mijn situatie. Voordat ik aan het traject begon had ik wel enig idee welke richting ik op wilde, maar dit kon nog alle kanten op waaien. Ik was niet meer overtuigd van mijn talenten en toekomstwensen. Het belangrijkste doel dat ik samen met Elke wilde bereiken was erachter komen wie ik ben, wat mij gelukkig maakt, en welke studie daarbij past.

Samen een richting bepalen

Inmiddels zit ik in het tweede jaar van de bacheloropleiding International Business Communication aan de Radboud Universiteit. Deze studie bevalt het mij erg goed. Dankzij Elke kwam ik tot het inzicht dat ik erg geïnteresseerd ben in andere culturen en samenwerken met verschillende soorten mensen. Zij wees mij (door middel van testen, vragenlijsten en de gesprekken die daarop volgden) erop dat een communicatiestudie binnen mijn straatje zou vallen. Hier had ik van tevoren nooit echt bij stil gestaan.

Twee jaar na het traject

De hoofdlijnen van de studie hebben grotendeels te maken met communicatie. Hierbij kun je denken aan Marketingcommunicatie, interculturele communicatie en interne bedrijfscommunicatie. Daarnaast bestaat ook een groot deel van de opleiding uit vakken die je academische vaardigheden leren, zoals het academisch schrijven, onderzoek doen, en statistiek. Dit zijn niet de meest boeiende vakken, maar wel noodzakelijk als je een opleiding aan een Universiteit volgt. Een bijzonder onderdeel van deze studie is dat je een vreemde taal moet kiezen, waarin je aspecten van de overige vakken behandelt. Je kunt kiezen uit Engels, Frans, Duits of Spaans. Voor mij was dit een van de belangrijkste redenen om deze opleiding te kiezen, aangezien je een ware aanwinst bent voor een internationaal bedrijf als je zaken kunt doen met klanten of bedrijven in hun moedertaal.

Hulp bij studiekeuze, tevreden?

Enfin, als je twijfels hebt over je studiekeuze of je komt er simpelweg totaal niet uit dan raad ik je zeker aan om met Elke het gesprek aan te gaan. Zij kan je zeker helpen en inzichten geven waardoor je jezelf beter leren kennen. Lees reviews van anderen