Fitch methode voor studiekeuzebegeleiding

In samenwerking met Studierevolutie en Keuzesprong heeft Fitch een geheel nieuwe test ontwikkeld, namelijk een Interessetest die, in combinatie met de Fitch Persoonlijkheidsanalyse, interessante inzichten biedt voor het kiezen van jouw vervolgstudie! Sinds februari 2015 is de Fitch methode voor studiekeuzebegeleiding een feit.

De Fitch methode helpt je om, samen met je studiekeuzecoach, antwoord te geven op drie hoofdvragen:

  • Welke rol past goed bij me?
  • Wat zijn mijn drijfveren? (ofwel, waar ligt mijn passie?)
  • Waar liggen mijn interesses?

Drie wezenlijke vragen die je inzicht geven in jezelf en in de studie- en beroepsrichting die goed bij je past. Want het maken van een studiekeuze gaat niet alleen over de vraag wat je interessant vindt, maar ook over de vraag waar je passie ligt en wat voor rol goed bij je past (bijvoorbeeld leider, criticus, helper of planner).

Door het invullen van een online vragenlijst krijg jij op deze manier inzicht in jezelf, je voorkeursgedrag (hoe gedraag ik me in het dagelijks leven), je valkuilen en je waarden (wat vind ik nu echt belangrijk). Dit verschil wordt duidelijk zichtbaar en het wordt hierdoor dus duidelijk wat jij nu echt belangrijk vindt. Dit maakt het veel gemakkelijker om een weloverwogen studiekeuze te maken. Vervolgens maken we de overstap naar je interessegebieden. Een gloednieuw onderdeel van een studiekeuzetraject waar wij als coaches erg enthousiast over zijn!
Door deze samenwerking tussen Fitch en de studiekeuzecoaches kunnen wij jongeren nu nog beter begeleiden bij het maken van een studiekeuze.

Ook enthousiast? Kijk op www.studierevolutie.nl en neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.